Voor de kust van Northumberland, de oostkust van het UK dus, bevindt zich een archipel van onbewoonde eilandjes. Hier komen jaarlijks duizenden zeevogels naartoe om er te broeden. Er verblijven dan niet alleen grote aantallen vogels, er is dan ook een grote variatie aan soorten. Het talrijkst zijn de zeekoetjes, maar de noordse sternen en vooral de papegaaiduikers spreken het meest tot de verbeelding.

Deze noordse sternen pendelen jaarlijks heen en weer tussen het noordelijk en het zuidelijk halfrond. Om de trekroute in kaart te brengen werden enkele vogels uitgerust met een zendertje. Via de Atlantische en de Indische Oceaan vliegen ze vanaf de Farne Islands naar de Zuidpool. Eén vogel vloog hierbij via Zuid Australië en Nieuw Zeeland naar Oost Antarctica om daar dan ook een nestje groot te brengen. Toen hij een jaar later terug op de Farnes arriveerde had hij 92.000 km op de teller staan!

Vanuit Seahouses  vertrekken in het zomerseizoen regelmatig bootjes naar de eilanden; bootjes die plaats bieden aan een achttal passagiers en in het winterseizoen gebruikt worden voor de kreeftenvangst.

Vlakbij Seahouses bevindt zich ook het Holy Island: de Engelse evenknie van de Mont Saint Michel in Bretagne. Ook zeer de moeite van een bezoek waard en lang niet zo toeristisch.