De Drôme vormt de overgang tussen Les Hautes-Alpes in het oosten en de Ardèche in het westen en grenst in het zuiden aan de Provence.

De streek heeft de kenmerkende eigenschappen van deze 3 regio’s en is enkel daarom al een bezoek meer dan waard.

Wij verbleven op camping annex bungalowpark Le Moulin in La Motte en Chalençon. De wijde omgeving rond La Motte is zeer rustig en kent een mooie, ruige natuur. Er komen nog roedels wolven voor en je kunt er regelmatig ree en gems observeren. Vooral de steile rotswanden, de gorges, de cols, de wegbermen vol prachtige bloemen, vlinders en insecten… maken de Drôme tot een waar paradijs voor de natuurliefhebber en fotograaf. Maar ook de dorpjes zijn een bezoekje meer dan waard. Wij vonden vooral St. Nazaire le Desert, Sigilat le Poète, Pommerol met zijn schitterende omgeving en St May, de toegangsdeur tot Rocher du Caire, beter bekend als de gierenrots, zeer mooi.

Die gierenrots was overigens de aanleiding voor ons bezoek aan de Drôme. Boven het dorpje Remuzat torent een gigantische rotswand uit. Enkele jaren geleden hebben plaatselijke natuurjongens en -meisjes er met succes vale gieren geherintroduceerd. Op de steile wanden van de Rocher du Caire heeft zich intussen een flinke kolonie gevestigd. Met wat geluk kun je er ook aasgier en lammergier waarnemen.

Rijd naar St. May. Achter het dorpje kronkelt zich een smal bergpaadje langs de berghelling naar boven tot aan een parkeerplaatsje. Van daar is het nog een kwartiertje stappen naar de top van de rots. Omstreeks 15 uur 30 à 16 uur komen de gieren terug naar hun slaapplaatsen in de rotswand, maar alvorens te landen geven ze meestal nog een vliegshow ten beste. Ze komen dan erg dichtbij; je kunt ze haast aanraken. Een machtig spektakel en het geeft je een zeer apart gevoel als ze je in de ogen kijken wanneer ze langs komen vliegen.